Geïmpregneerde en gecreosoteerde ronde palen voor tuin en weide

Voor afrastering van schapen, kleinvee, woning en wild

Geïmpregneerde en gecreosoteerde ( voorheen gecarboleumde ) ronde palen zijn praktisch en veelzijdig in gebruik. Leentvaar Agra levert verschillende soorten geïmpregneerde en gecreosoteerde palen geschikt voor tuin en weide.

Geïmpregneerde en gecreosoteerde palen
met punt direct uit voorraad leverbaar

Dankzij slimme inkoop tegen
een scherp tarief

Gefreesd of geschilde palen

Geïmpregneerde en gecreosoteerde palen worden gemaakt van gefreesd of geschild vurenhout. Het voordeel van frezen is dat alle palen een gelijke dikte hebben. Geschilde palen hebben een natuurlijkere uitstraling.

Geïmpregneerde palen

Bij impregneren wordt de gefreesde paal bewerkt met een schimmel- en insect werend impregnatiemiddel dat het hout waterafstotend maakt. Geïmpregneerde palen zijn zeer geschikt als tuinpalen, boompalen, weidepalen gecombineerd met gaas of schrikdraad.

Gecreosoteerde palen

Bij creosoteren wordt de gefreesde of geschilde paal bewerkt met creosootolie, het milieuvriendelijke alternatief voor het verboden carboleum. Creosootolie is een zeer hoogwaardig impregnatiemiddel. Gecreosoteerde palen zijn daarmee duurzamer dan geïmpregneerde palen. Door de donkere kleur krijgen de palen een landelijke uitstraling, zeker als de palen zijn geschild. Gecreosoteerde palen zijn zeer geschikt voor een weide- of erfafrastering.

Advies, bestellen of meer informatie over geïmpregneerde en gecreosoteerde palen?