Hardhouten Robinia en kastanje houten palen

Harthouten palen van robinia en kastanje geven niet alleen een afrastering een landelijk karakter. Door hun hardheid en duurzaamheid gaan de houten palen ook nog eens heel lang mee. Leentvaar Agra levert hardhouten Robinia en kastanje houten afrasteringspalen en weidepalen in diverse afmetingen.

Hardhouten Robinia en kastanje palen

met punt direct uit voorraad leverbaar

Dankzij slimme inkoop tegen

een scherp tarief

Hardhouten palen van Europees hardhout

Hardhouten palen van Europees hardhout worden als alternatief voor de minder duurzame geïmpregneerde en gecreosoteerde palen van vurenhout steeds meer gevraagd. Robinia en kastanje zijn beide Europees hardhout. De hardheid van robinia is zelfs vergelijkbaar met die van tropisch hardhout. Door in het verwerkingsproces de bast af te schillen, blijft de natuurlijke vorm van de geoogste stammen behouden. Dit is wat een afrastering van hardhouten palen zijn natuurlijke en landelijke uitstraling geeft.

Hardhouten palen van robinia

Robinia palen zijn harder dan kastanje houten palen. Robinia valt onder de duurzaamheidsklasse 1/2 en gaat meer dan 25 jaar mee. Een ander verschil met kastanje is de vorm. Robinia palen zijn door de groei- eigenschappen van de robinia grilliger. Elke paal is echt uniek. Als weidepaal of afrasteringpaal is de hardhouten robinia paal dan ook een aanwinst voor het landschap. De kleur van het hout vergrijst onder invloed van weer en wind.

Kastanje houten palen

Kastanje houten palen zijn in vergelijking met robinia palen rechter van vorm en iets minder duurzaam. Kastanje valt met een levensduur van tussen de 15 en 25 jaar onder de duurzaamheidsklasse 2. Dit maakt de kastanje houten paal uitermate geschikt als afrasteringspaal met een natuurlijk karakter. De kleur van het hout vergrijst onder invloed van weer en wind.

Advies, bestellen of meer informatie over robinia en kastanje houten palen?